Αρχιτεκτονική μελέτη – Σχεδιασμός: Αντώνης Δρογώσης, Photo © Αντώνης Δρογώσης

Πρόκειται για ένα παλιό διαμέρισμα 34 τ.μ. δεκαετίας τού 1970, το οποίο διαμορφώθηκε το 2017, έτσι ώστε να φιλοξενήσει πελάτες του Airbnb, οι οποίοι θα έχουν υψηλές αισθητικές και λειτουργικές απαιτήσεις.

Αρχιτεκτονική μελέτη – Σχεδιασμός: Αντώνης Δρογώσης, Photo © Αντώνης Δρογώσης

Το διαμέρισμα ξηλώθηκε εξ’ ολοκλήρου. Καινούργια ηλεκτρολογικά, υδραυλικά, ψύξη – θέρμανση, έπιπλα, φωτισμός.
Αρχιτεκτονική μελέτη – Σχεδιασμός: Αντώνης Δρογώσης, Photo © Αντώνης Δρογώσης

Αρχιτεκτονική μελέτη – Σχεδιασμός: Αντώνης Δρογώσης, Photo © Αντώνης Δρογώσης

Αρχιτεκτονική μελέτη – Σχεδιασμός: Αντώνης Δρογώσης, Photo © Αντώνης Δρογώσης

Αρχιτεκτονική μελέτη – Σχεδιασμός: Αντώνης Δρογώσης, Photo © Αντώνης Δρογώσης

Αρχιτεκτονική μελέτη – Σχεδιασμός: Αντώνης Δρογώσης, Photo © Αντώνης Δρογώσης

Αρχιτεκτονική μελέτη – Σχεδιασμός: Αντώνης Δρογώσης, Photo © Αντώνης Δρογώσης

Διαθέτει ένα μικρό καθιστικό, τού οποίου η προέκταση είναι το υπνοδωμάτιο με ένα χώρισμα στη μέση που από τη μία πλευρά είναι ντουλάπα και από την άλλη, ο χώρος της τηλεόρασης.
Αρχιτεκτονική μελέτη – Σχεδιασμός: Αντώνης Δρογώσης, Photo © Αντώνης Δρογώσης

Αρχιτεκτονική μελέτη – Σχεδιασμός: Αντώνης Δρογώσης, Photo © Αντώνης Δρογώσης

Αρχιτεκτονική μελέτη – Σχεδιασμός: Αντώνης Δρογώσης, Photo © Αντώνης Δρογώσης

Αρχιτεκτονική μελέτη – Σχεδιασμός: Αντώνης Δρογώσης, Photo © Αντώνης Δρογώσης

Αρχιτεκτονική μελέτη – Σχεδιασμός: Αντώνης Δρογώσης, Photo © Αντώνης Δρογώσης

Αρχιτεκτονική μελέτη – Σχεδιασμός: Αντώνης Δρογώσης, Photo © Αντώνης Δρογώσης

Μία μικρή ανοιχτή σύγχρονη κουζίνα, η οποία διαθέτει νεροχύτη και πάγκο από corian, κεραμική εστία, απορροφητήρα και πλυντήριο-στεγνωτήριο.
Αρχιτεκτονική μελέτη – Σχεδιασμός: Αντώνης Δρογώσης, Photo © Αντώνης Δρογώσης

Αρχιτεκτονική μελέτη – Σχεδιασμός: Αντώνης Δρογώσης, Photo © Αντώνης Δρογώσης

Αρχιτεκτονική μελέτη – Σχεδιασμός: Αντώνης Δρογώσης, Photo © Αντώνης Δρογώσης

Αρχιτεκτονική μελέτη – Σχεδιασμός: Αντώνης Δρογώσης, Photo © Αντώνης Δρογώσης

Αρχιτεκτονική μελέτη – Σχεδιασμός: Αντώνης Δρογώσης, Photo © Αντώνης Δρογώσης

Αρχιτεκτονική μελέτη – Σχεδιασμός: Αντώνης Δρογώσης, Photo © Αντώνης Δρογώσης

“Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν, αποπνέουν μία μοντέρνα αισθητική”.

Αρχιτεκτονική μελέτη – Σχεδιασμός: Αντώνης Δρογώσης, Photo © Αντώνης Δρογώσης

Αρχιτεκτονική μελέτη – Σχεδιασμός: Αντώνης Δρογώσης, Photo © Αντώνης Δρογώσης

Το μπαλκόνι βρίσκεται στον ακάλυπτο του κτιρίου ο οποίος σφύζει από το πράσινο και από τιτιβίσματα των πουλιών, προσφέροντας στον ένοικο μία ατμόσφαιρα ηρεμίας.
Αρχιτεκτονική μελέτη – Σχεδιασμός: Αντώνης Δρογώσης, Photo © Αντώνης Δρογώσης

Αρχιτεκτονική μελέτη – Σχεδιασμός: Αντώνης Δρογώσης, Photo © Αντώνης Δρογώσης

Αρχιτεκτονική μελέτη – Σχεδιασμός: Αντώνης Δρογώσης, Photo © Αντώνης Δρογώσης

Για πάτωμα χρησιμοποιήθηκε ξύλο ημιμασίφ, ζεσταίνοντας τον χώρο σε αντιπαράθεση με τα υπόλοιπα κρύα θα λέγαμε υλικά, όπως το τσιμέντο και το τζάμι.
Αρχιτεκτονική μελέτη – Σχεδιασμός: Αντώνης Δρογώσης, Photo © Αντώνης Δρογώσης

Στοιχεία & Συντελεστές έργου:

Τύπος έργου: Ανακαίνιση μικρού διαμερίσματος τύπου Airbnb, Αρχιτεκτονική μελέτη – Σχεδιασμός: Αντώνης Δρογώσης, Εμβαδό: 34 m², Έτος υλοποίησης: 2017, Κείμενο παρουσίασης – Φωτογραφίες: Αντώνης Δρογώσης