Αρχιτεκτονική μελέτη & Επίβλεψη: TAZLAB Architects – Photo © studiovd.gr / Νίκος Βαβδινούδης – Χρήστος Δημητρίου

Πρωταρχικός στόχος στην ανακαίνιση του εστιατορίου υπήρξε ο εκσυγχρονισμός της αισθητικής και η ευελιξία του νέου χώρου που προέκυψε, ώστε το εστιατόριο να λειτουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας και να προσελκύει επισκέπτες εντός και εκτός ξενοδοχείου.

Σχεδιαστικά, αυτό επιτεύχθηκε με την ευανάγνωστη κάτοψη και τις λιτές φόρμες, και με την επιλογή υλικών που προδιαθέτουν χαλαρή ατμόσφαιρα για φαγητό και κουβέντα.
Αρχιτεκτονική μελέτη & Επίβλεψη: TAZLAB Architects – Photo © studiovd.gr / Νίκος Βαβδινούδης – Χρήστος Δημητρίου

Ο μπουφές περιορίστηκε σε δικό του, αυτόνομο χώρο, με τη δυνατότητα να απομονώνεται τις ώρες που δε λειτουργεί, έτσι ώστε ο χρήστης να μη διαβάζει τον χώρο ως αίθουσα πρωϊνού ενός ξενοδοχείου.
Αρχιτεκτονική μελέτη & Επίβλεψη: TAZLAB Architects – Photo © studiovd.gr / Νίκος Βαβδινούδης – Χρήστος Δημητρίου

Αρχιτεκτονική μελέτη & Επίβλεψη: TAZLAB Architects – Photo © studiovd.gr / Νίκος Βαβδινούδης – Χρήστος Δημητρίου

Στον αντίποδα της χαλαρότητα, η χρήση του ξύλου, του μαρμάρου και της χρωματικής παλέτας του μαύρου μπεζ αποτελεί τον συνδετικό κρίκο με το υπόλοιπο ύφος του ξενοδοχείου και προσδίδει την απαραίτητη δόση πολυτέλειας και διαχρονικότητας.
Αρχιτεκτονική μελέτη & Επίβλεψη: TAZLAB Architects – Photo © studiovd.gr / Νίκος Βαβδινούδης – Χρήστος Δημητρίου

Αρχιτεκτονική μελέτη & Επίβλεψη: TAZLAB Architects – Photo © studiovd.gr / Νίκος Βαβδινούδης – Χρήστος Δημητρίου

“Κύριο χαρακτηριστικό του νέου χώρου είναι η εξωστρέφεια”.

Αρχιτεκτονική μελέτη & Επίβλεψη: TAZLAB Architects – Photo © studiovd.gr / Νίκος Βαβδινούδης – Χρήστος Δημητρίου

Αρχιτεκτονική μελέτη & Επίβλεψη: TAZLAB Architects – Photo © studiovd.gr / Νίκος Βαβδινούδης – Χρήστος Δημητρίου

Η μεγάλη διαχωριστική τζαμαρία που χρησιμοποιήθηκε κάνει το εστιατόριο ορατό από κάθε γωνιά του lobby του ξενοδοχείου.
Αρχιτεκτονική μελέτη & Επίβλεψη: TAZLAB Architects – Photo © studiovd.gr / Νίκος Βαβδινούδης – Χρήστος Δημητρίου

Αρχιτεκτονική μελέτη & Επίβλεψη: TAZLAB Architects – Photo © studiovd.gr / Νίκος Βαβδινούδης – Χρήστος Δημητρίου

“Παράλληλα, το διάτρητο πέτασμα που ξεκινάει από τον διάδρομο και εισχωρεί στο εστιατόριο, εξασφαλίζει ιδιωτικότητα και μια ιδιαίτερη γωνιά φαγητού”.

Αρχιτεκτονική μελέτη & Επίβλεψη: TAZLAB Architects – Photo © studiovd.gr / Νίκος Βαβδινούδης – Χρήστος Δημητρίου

Αρχιτεκτονική μελέτη & Επίβλεψη: TAZLAB Architects – Photo © studiovd.gr / Νίκος Βαβδινούδης – Χρήστος Δημητρίου

Τα τραπεζοκαθίσματα που βρίσκονται καθ΄ όλο  το μήκος του τοίχου ενδείκνυνται για επισκέπτες που επιθυμούν ησυχία, ενώ για αυτούς που επιζητούν την κοινωνικοποίηση υπάρχουν ελεύθερα τραπέζια στον χώρο καθώς και η κεντρική νησίδα του bar.
Αρχιτεκτονική μελέτη & Επίβλεψη: TAZLAB Architects – Photo © studiovd.gr / Νίκος Βαβδινούδης – Χρήστος Δημητρίου

Αρχιτεκτονική μελέτη & Επίβλεψη: TAZLAB Architects – Photo © studiovd.gr / Νίκος Βαβδινούδης – Χρήστος Δημητρίου

“Προς την πλευρά του δρόμου, τα παλιά παράθυρα αντικαταστάθηκαν με 3 μεγάλες τζαμαρίες που τους καλοκαιρινούς μήνες ανοίγουν στο πεζοδρόμιο, επεκτείνοντας τον χώρο εστίασης προς τα έξω”.

Αρχιτεκτονική μελέτη & Επίβλεψη: TAZLAB Architects – Photo © studiovd.gr / Νίκος Βαβδινούδης – Χρήστος Δημητρίου

Αρχιτεκτονική μελέτη & Επίβλεψη: TAZLAB Architects – Photo © studiovd.gr / Νίκος Βαβδινούδης – Χρήστος Δημητρίου

Στην αίσθηση του χώρου σημαντικό ρόλο έπαιξε και ο τεχνητός φωτισμός, θερμός και στοχευμένος.
Αρχιτεκτονική μελέτη & Επίβλεψη: TAZLAB Architects – Photo © studiovd.gr / Νίκος Βαβδινούδης – Χρήστος Δημητρίου

Ο χώρος μεταλλάσσεται από πολύ φωτεινός τις πρώτες πρωινές ώρες σε πιο αισθησιακό και ρομαντικό, όσο η μέρα περνάει.
Αρχιτεκτονική μελέτη & Επίβλεψη: TAZLAB Architects – Photo © studiovd.gr / Νίκος Βαβδινούδης – Χρήστος Δημητρίου

Αρχιτεκτονική μελέτη & Επίβλεψη: TAZLAB Architects – Photo © studiovd.gr / Νίκος Βαβδινούδης – Χρήστος Δημητρίου

Αρχιτεκτονική μελέτη & Επίβλεψη: TAZLAB Architects – Photo © studiovd.gr / Νίκος Βαβδινούδης – Χρήστος Δημητρίου

Στοιχεία & Συντελεστές Έργου:

Τύπος Έργου: Ανακαίνιση χώρου εστίασης ξενοδοχείου, Τοποθεσία: Kέντρο Θεσσαλονίκης (Mediterranean Palace Hotel), Αρχιτεκτονική μελέτη και επίβλεψη: TAZLAB architects, Κατασκευή: ΚΑΤΕΘ, Έτος Κατασκευής: 2019, Κείμενο παρουσίασης: TAZLAB architects, Φωτογραφίες: studiovd.gr / Ν.Βαβδινούδης – Χ.Δημητρίου

Προμηθευτές έργου:  

ΚΝΧ: GMPPARTNERS, Φωτισμός: SKD Σιδηρόπουλος & BOSS FOSS, Κινητή Επίπλωση: ALMECO, Πλακάκια: MATERIALWORLD & PASSION HOME, Ξύλινες Εφαρμογές: WOODETAILS, Εξοπλισμός κουζίνας: XENEX, Περσίδες: AGOSTO CURTAINS