Syrou Apartment designed by Architectural Laboratory
TSIALOS
Η ανάγκη δημιουργίας ενός ακόμη υπνοδωματίου στο διαμέρισμα επί της οδού Σύρου μιας τριμελούς οικογένειας, γέννησε την ιδέα μιας αναδιάρθρωσης του χώρου. Κεντρική ιδέα ήταν η κατασκευή ενός εσωτερικού κελύφους από panels ξηράς δόμησης στον ενιαίο χώρο καθιστικού – κουζίνας για το διαχωρισμό των χρήσεων. 

Syrou Apartment designed by Architectural Laboratory

Syrou Apartment designed by Architectural Laboratory

Έτσι δημιουργήθηκε αναβαθμός ο οποίος πλαισιώθηκε από γυψοσανίδες στα κάθετα χωρίσματα και ψευδοροφή με κρυφούς φωτισμούς. Για το “chic industrial style” χρησιμοποιήθηκαν υλικά της σύγχρονης αρχιτεκτονικής όπως πατητή τσιμεντοκονία στο δάπεδο της κουζίνας και στους τοίχους του καθιστικού, σε συνδυασμό μοναστηριακού ύφους ξύλο στα δάπεδα και στα ντουλάπια καθώς και λευκό corian παγκο.

Syrou Apartment designed by Architectural Laboratory

Syrou Apartment designed by Architectural Laboratory

Η μέγιστη εργονομία ενός μικρού σχετικά χώρου καθιστικού – κουζίνας επιτεύχθηκε με την προέκταση της δεύτερης μέσω ενός επίπλου ίδιων υλικών με τα ντουλάπια, σχεδιασμένο από το αρχιτεκτονικό γραφείο Architectural Laboratory να στεγάζει και την τηλεόραση 70’’ της οικογένειας. Με δυνατότητα αυτή να στρέφεται κατ’ επιλογήν με ειδική βάση προς τους δυο χώρους ή να χάνεται μέσα σε αυτό.

Syrou Apartment designed by Architectural Laboratory

Syrou Apartment designed by Architectural Laboratory

Κάτοψη Διαμερίσματος

Τομή Α-Α

Τομή Β-Β

Στοιχεία & Συντελεστές Έργου:

Έργο: Διαμέρισμα, Τοποθεσία: Οδός Συρού – Χολαργός Αττικής, Αρχιτεκτονική Μελέτη & Κατασκευή: Architectural Laboratory, Υπεύθυνη Αρχιτεκτονικής Μελέτης: Βασιλική Νιάρχου

Προμηθευτές:

Κουζίνα: Biente Mobel-Art, Πατητή Τσιμεντοκονία: Square Design, Πατωμάτα: Parkellas Wooden Floors

Σημαντική Υποσημείωση:

Η ανακαίνιση του διαμερίσματος στην οδό Συρού στην περιοχή του Χολαργού είναι ένα από τα τελευταία έργα του αρχιτεκτονικού γραφείου Architectural Laboratory


Σχόλια

σχόλια