Φωτογράφηση: Δημήτρης Κλεάνθης
TSIALOS

Το συγκεκριμένο οροφοδιαμέρισμα παρότι στεγάζεται σε νεόδμητη πολυκατοικία, ζητήθηκε να ανακαινιστεί από τον ξένο ιδιοκτήτη του με σκοπό να αποκτήσει ένα νέο χαρακτήρα, επηρεασμένο από τη φωτεινότητα, λιτότητα και μοναδικότητα των ελληνικών κυκλαδίτικων νησιών με μια πιο ελεύθερη προσαρμογή στο αστικό περιβάλλον που ανήκει.

Φωτογράφηση: Δημήτρης Κλεάνθης

Φωτογράφηση: Δημήτρης Κλεάνθης

Οι επεμβάσεις στον χώρο έγιναν με βασική αρχή την ενοποίηση των χώρων και την απλοποίηση της κίνησης σε αυτούς με το φως να ρέει ανεμπόδιστα. Η έντονη παρουσία του λευκού, η διακριτική παρουσίαση του γαλάζιου, έντονη γεωμετρία στα πλακίδια και τα στρατηγικά τοποθετημένα στοιχεία από φυσικό παλαιωμένο ξύλο επιτρέπουν την αναφορά στα ελληνικά νησιά.

Φωτογράφηση: Δημήτρης Κλεάνθης

Φωτογράφηση: Δημήτρης Κλεάνθης

Οι βασικές τροποποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν στο εσωτερικό του ήταν η ενοποίηση του κεντρικού υπνοδωματίου με το λουτρό, η οποία αυτομάτως μετέτρεψε τους δύο αυτούς συμβατικούς και στενάχωρους χώρους σε ένα ενιαίο σύνολο, σαφώς πιο άνετο, ευρύχωρο και ευήλιο.

Φωτογράφηση: Δημήτρης Κλεάνθης

Φωτογράφηση: Δημήτρης Κλεάνθης

Ο καινούργιος ενιαίος χώρος διχοτομείται τώρα από συρόμενα ξύλινα πάνελ με γυαλί αμμοβολής, ώστε το φως να διαχέεται ελεύθερα σε υπνοδωμάτιο και λουτρό χωρίς να υπάρχει άμεση οπτική επαφή.

Φωτογράφηση: Δημήτρης Κλεάνθης

Επιπλέον, ο χώρος της κουζίνας αναδιατάχθηκε, απλοποιήθηκε και ενοποιήθηκε με αυτόν του σαλονιού-τραπεζαρίας βελτιώνοντας σημαντικά την λειτουργικότητα και αισθητική των τριών αυτών κύριων χώρων. Μια σημαντική επέμβαση στον χώρο αυτό ήταν η επίστρωση τσιμεντοκονίας καλύπτοντας τα διαφορετικά πλακίδια που προϋπήρχαν.

Φωτογράφηση: Δημήτρης Κλεάνθης

Φωτογράφηση: Δημήτρης Κλεάνθης

Το τζάκι μεταφέρθηκε και ξανασχεδιάστηκε με βάση την φιλοσοφία της κυκλαδίτικης γεωμετρίας με σκαλοπάτια, χτιστά στοιχεία και εσοχές με λεπτομέρειες από παλαιωμένο ξύλο. Τέλος, το σκούρο ξύλινο δάπεδο, τα έπιπλα και στοιχεία από υλικά όπως ψάθα, πλεκτό ύφασμα και κεραμικά προσδίδουν στο χώρο μία φολκλόρ νότα και ένα ανάλαφρο ανεπίδεκτο στιλ.

Φωτογράφηση: Δημήτρης Κλεάνθης

Έτσι, ο συνδυασμός  των παραπάνω δημιουργούν μία ενδιαφέρουσα μοντέρνα και παραδοσιακή συνδιάλεξη αλλιώτικων στοιχείων, ενσωματωμένες στη σύγχρονη πόλη  χωρίς όμως να γίνεται μια στεγνή μεταφορά της ελληνικής επαρχίας στο αστικό περιβάλλον.

Γενική Κάτοψη

Στοιχεία & Συντελεστές Έργου:

Έργο: Νο Rocks | Ανακαίνιση κατοικίας στην Γλυφάδα, Τοποθεσία: Γλυφάδα Αττικής, Αρχιτεκτονική Μελέτη & Επίβλεψη: Kokosalaki | Architecture, Συνεργάτες: Χάρης Κοκοσαλάκης, Άλλοι Μελετητές: Interior Stylist: Ειρήνη Μαυρούκα, 3D Renders: Ουρανία Γιαβή, Τεχνική Εταιρεία Κατασκευής: Χάρης Κοκοσαλάκης, Συνολικό Εμβαδό Κτιρίου: 100 τ.μ., Χρόνος Μελέτης: 2016, Χρόνος Κατασκευής: 2016, Παρουσίαση Κτιρίου από την: Ναταλία Κοκοσαλάκη, Φωτογράφηση: Δημήτρης Κλεάνθης


Σχόλια

σχόλια