Φωτογράφηση: Δημήτρης Σπύρου

kostal

Ένας χώρος λίγων τετραγωνικών στον αστικό ιστό της πόλης των Ιωαννίνων απέκτησε μια σύγχρονη αλλά και διαχρονική ατμόσφαιρα και φιλοξένησε τα γραφεία μιας εταιρείας φωτοβολταϊκών. Βασικός στόχος υπήρξε από την αρχή η δημιουργία ενός χώρου με κλασική κομψότητα και μίνιμαλ αισθητική που θα αντανακλούσε την ταυτότητα της εταιρίας.

Φωτογράφηση: Δημήτρης Σπύρου

Η ορθογωνική,  κάτοψη αντιμετωπίστηκε με έναν καθαρό σχεδιασμό, ικανό να δημιουργήσει έναν άνετο και λειτουργικό χώρο. Η οπτική ενοποίηση ήταν σημαντική παρόλο τον διαχωρισμό σε δύο χώρους γραφείων μαζί με τον χώρο υποδοχής.

Φωτογράφηση: Δημήτρης Σπύρου

Σε αυτό συνετέλεσε, εκτός από την ορθή χρήση των υλικών, το διάφανο διαχωριστικό ανάμεσα στους δύο χώρους, που ανεμπόδιστα επιτρέπει στο βλέμμα κάποιου που βρίσκεται στην είσοδο να φτάσει μέχρι το βάθος. Επιπρόσθετα, υπάρχει η δυνατότητα απομόνωσης των δύο χώρων με τη χρήση κινητών οριζόντιων περσίδων, όταν αυτό απαιτείται.

Φωτογράφηση: Δημήτρης Σπύρου

Η διαχείριση των υλικών, των υφών και των χρωματικών τόνων είχε σημαντικό ρόλο στην επίτευξη των βασικών στόχων της ανακαίνισης. Η ιδιαίτερη επένδυση από γκρι μάρμαρο με ματ, ανάγλυφη υφή και λευκά νερά, που τρέχει κατά μήκος του ενός τοίχου γίνεται χαρακτηριστικό γνώρισμα του χώρου, αποτελώντας συγχρόνως την ‘πλάτη’ για τα δύο γραφεία. Η πολυτέλεια ενός τέτοιου υλικού συνδυάζεται δημιουργικά με ένα ακόμη διαχρονικό υλικό, όπως το ξύλο, στο δάπεδο και σε διάφορες κατασκευές, προσφέροντας ένα μοναδικό αποτέλεσμα.

Φωτογράφηση: Δημήτρης Σπύρου

Η χρωματική παλέτα που χρησιμοποιήθηκε με κυρίαρχο το λευκό αποτελεί ιδανικό φόντο, επιτείνοντας την αίσθηση ενός καθαρού αποτελέσματος, ενώ οι τόνοι του βαθύ μπλε, σημειακά, προσδίδουν μια νότα ζωντάνιας και έντασης στον χώρο.

Φωτογράφηση: Δημήτρης Σπύρου

Ο σχεδιασμός των επίπλων ακολουθεί, επίσης, μια μίνιμαλ και κλασική αισθητική. Χαρακτηριστικό στοιχείο, στον χώρο της εισόδου, αποτελεί μια πολυχρηστική κατασκευή. Αποθηκευτικοί χώροι, ανοιχτά ράφια, κατάλληλα σχεδιασμένες εσοχές για κάποιο mini bar συνθέτουν ένα έπιπλο με γνώμονα το κλασικό design. Την αισθητική αυτή προσέγγιση συμπληρώνει η επιλογή δερμάτινων  υφασμάτων σε μαύρες και μπλε αποχρώσεις.

Φωτογράφηση: Δημήτρης Σπύρου

Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε, τέλος, στον φωτισμό, σημαντικό παράγοντα σε έναν εργασιακό χώρο. Ένας διάχυτος φωτισμός από κρυφές φωτεινές πηγές, κρεμαστά φωτιστικά πάνω από τα γραφεία, καθώς και ένας φωτισμός ανάδειξης κάποιων στοιχείων του χώρου ολοκληρώνουν  το κατάλληλο σκηνικό για τα γραφεία της εταιρείας.

Φωτογράφηση: Δημήτρης Σπύρου

Στοιχεία & Συντελεστές Έργου:

Έργο: Ανακαίνιση Γραφείων Εταιρείας Φωτοβολταϊκών, Τοποθεσία: Ιωάννινα, Μελέτη έργου: G2lab, Ομάδα Μελέτης: Ευθυμιάδης Γιάννης – Ευθυμιάδης Γιώργος, Επίβλεψη έργου: G2lab, Κείμενο: G2lab, Φωτογράφηση: Δημήτρης Σπύρου

Προμηθευτές:

Επένδυση – Δάπεδα: ΜΕΡΕΚΟΣ, Φωτισμός: ΚΑΥΚΑΣ, Γράφεια: ΠΗΧΑΣ, Καρέκλες – Καναπές: ΜΕΞΙΛ