• Πρόσφατα έργα
    • Αρχιτεκτονικά
    • Design – Διακόσμηση
    • Μελέτες
    • Εργασίες
  • Δόμηση – Υποδομές
    • Ξενοδοχεία – Τουρισμός
    • Κατασκευές – Ακίνητα
    • Αστικές αναπλάσεις
    • Στατικά – Τοπογραφικά
  • Εξοικονόμηση – Ενέργεια
    • ΑΠΕ
    • Πράσινες επενδύσεις
    • Η/Μ Εγκαταστάσεις
    • Αυτοματισμοί – Τεχνολογία
  • Επιχειρήσεις
    • Εταιρικά Νέα
    • Ειδικές Τεχνολογίες
  • Αφιερώματα
  •  
Βραβείο καλής πρακτικής στο ευρωπαϊκό έργο ERIGrid του ΚΑΠΕ
4 Νοεμβρίου 2020
Έπεσαν οι υπογραφές για την «πράσινη» επένδυση της Volkswagen στην Αστυπάλαια
4 Νοεμβρίου 2020

Έργα εξοικονόμησης ενέργειας δρομολογούνται σε σχολεία του Δήμου Αγ. Δημητρίου

4 Νοεμβρίου 2020
Κατηγορίες
  • Η/Μ Εγκαταστάσεις
Ετικέτες
  • ενεργειακή απόδοση
  • κατανάλωση
  • παρεμβάσεις
  • σχολεία

Την απόφαση για την υλοποίηση παρεμβάσεων, εξοικονόμησης ενέργειας σε σχολικά κτίρια στον Δήμο Αγ. Δημητρίου, προϋπολογισμού 1.151 εκ. ευρώ, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γ. Πατούλης, παρουσία της Δημάρχου, κυρίας Μ. Ανδρούτσου.

Κατά την υπογραφή που έγινε στα γραφεία της Περιφέρειας, παραβρέθηκαν επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα, κυρία Δ. Νάνου και ο Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας, κ. Δ. Δρόσης.
Σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε η Περιφέρεια Αττικής, το συγκεκριμένο πρόγραμμα υλοποιείται από την Περιφέρεια Αττικής, με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Αττικής (2014-2020), Άξονας Προτεραιότητας 4.
Η πρόσκληση που έχει εκδοθεί από τη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας αφορά 54 Δήμους (εξαιρούνται οι Δήμοι που συμμετέχουν σε ΟΧΕ/ΒΑΑ) και έχει συνολικό προϋπολογισμό 24,9 εκ. €. Ο κάθε Δήμος έχει συγκεκριμένο επιλέξιμο προϋπολογισμό για την υλοποίηση των παρεμβάσεών του, ανάλογα με το πληθυσμιακό του μέγεθος.
Το έργο αφορά στην Ενεργειακή Αναβάθμιση των εξής σχολικών κτιρίων του Δήμου Αγίου Δημητρίου: 5ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου, 9ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου και 13ο – 21ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου.
Ειδικότερα θα πραγματοποιηθούν οι εξής παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης:
  • Στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου θα πραγματοποιηθεί αντικατάσταση κουφωμάτων, θερμοϋγρομόνωση του δώματος, εξωτερική θερμομόνωση των τοίχων, εγκατάσταση εξωτερικών σκιάστρων, αντικατάσταση των υφιστάμενων φωτιστικών σωμάτων και εγκατάσταση Φωτοβολταϊκού Συστήματος (Net Metering).
  • Στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου θα πραγματοποιηθεί αντικατάσταση κουφωμάτων, θερμοϋγρομόνωση του δώματος, εξωτερική θερμομόνωση των τοίχων, εγκατάσταση εξωτερικών σκιάστρων, αντικατάσταση του Λέβητα κεντρικής θέρμανσης και αναβάθμιση λεβητοστασίου, αντικατάσταση κλιματιστικών συσκευών διαιρουμένου τύπου, αντικατάσταση των υφιστάμενων φωτιστικών σωμάτων και εγκατάσταση Φωτοβολταϊκού Συστήματος (Net Metering).
  • Στο 13ο – 21ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου θα πραγματοποιηθεί αντικατάσταση κουφωμάτων, θερμοϋγρομόνωση του δώματος, εξωτερική θερμομόνωση των τοίχων, αντικατάσταση του Λέβητα κεντρικής θέρμανσης και αναβάθμιση λεβητοστασίου, αντικατάσταση κλιματιστικών συσκευών διαιρουμένου τύπου, αντικατάσταση των υφιστάμενων φωτιστικών σωμάτων και εγκατάσταση Φωτοβολταϊκού Συστήματος (Net Metering).
Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης επισήμανε: «Σε αυτή την πολύ δύσκολη συγκυρία για τη χώρα, οφείλουμε να παίρνουμε πρωτοβουλίες που σηματοδοτούν ένα πιο φωτεινό και πιο αισιόδοξο μέλλον, για εμάς και τα παιδιά μας. Σε συνεργασία με τους Δήμους και αξιοποιώντας ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία, εργαζόμαστε για να μετατρέψουμε την Αττική σε μία «Πράσινη Περιφέρεια», βελτιώνοντας το περιβαλλοντικό ισοζύγιο των τοπικών κοινωνιών. Η αναβάθμιση του περιβάλλοντος και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών είναι υποχρέωση και καθήκον μας απέναντι στις επόμενες γενιές».
Από την πλευρά της η Δήμαρχος Αγ. Δημητρίου, κυρία Μ. Ανδρούτσου, επισήμανε ότι η Περιφέρεια είναι στρατηγικός σύμμαχος των Δήμων Αττικής και ευχαρίστησε τον κ. Πατούλη για την πρωτοβουλία, τονίζοντας ότι «ανοίγει δρόμους» για μια καλύτερη και ποιοτικότερη ζωή, για τους πολίτες. «Θα στηρίξουμε την Περιφέρεια και θα συνεχίσουμε να εναρμονιζόμαστε σε κάθε πρωτοβουλία της, για να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των πολιτών», τόνισε.

Υποβάλλετε ένα άρθρο

Το όνομά σας *

Το email σας *

Το θέμα του άρθρου σας *

kataskevesktirion.gr
kataskevesktirion.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

15 Φεβρουαρίου 2021

ΕΔΑ Αττικής: Επιχορήγηση από 65% μέσω ΕΣΠΑ για αναβάθμιση της θέρμανσης με φυσικό αέριο σε κατοικίες


Διαβάστε το άρθρο
8 Ιανουαρίου 2021

Αναβάθμιση και πιστοποίηση υφιστάμενων ανελκυστήρων με επιδότηση


Διαβάστε το άρθρο
5 Ιανουαρίου 2021

Θωρακίζονται σχολικά κτίρια του Δήμου Θεσσαλονίκης με παρεμβάσεις πυροπροστασίας


Διαβάστε το άρθρο
15 Δεκεμβρίου 2020

Ποιότητα ισχύος και εξοικονόμηση ενέργειας ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων


Διαβάστε το άρθρο
18 Νοεμβρίου 2020

«Έπεσαν» οι υπογραφές για έργο ηλεκτροφωτισμού στον Δήμο Πατρέων


Διαβάστε το άρθρο
6 Νοεμβρίου 2020

Κτιριακός πνεύμονας: Τα 3 σενάρια για την αναχαίτιση της διασποράς του ιού Covid-19


Διαβάστε το άρθρο
Facebook __ Ακολουθήστε μας στο Facebook
Twitter __ Ακολουθήστε μας στο Twitter
Instagram __ Ακολουθήστε μας στο Instagram

Αναζήτηση

Επικοινωνήστε μαζί μας στο ακόλουθο email:

info[@]kataskevesktirion.gr

© 2020 Κατασκευές Κτιρίων. All Rights Reserved.