Η μελέτη αφορά στην κατασκευή ενός 5* ξενοδοχείου στη Σκιάθο. Κεντρική ιδέα της μελέτης υπήρξε η αναζήτηση ενός πρωτότυπου είδους τουριστικής μονάδας η αρχιτεκτονική της οποίας να ξεχωρίζει για το σεβασμό και την ένταξη στο περιβάλλον αλλά και τις ανέσεις που προσφέρει.

eik-1

eik-2

eik-3

Το ξενοδοχείο αποτελείται από 24 διαμερίσματα με ιδιωτική πισίνα, κήπο και βεράντα. Το οικόπεδο είναι αμφιθεατρικό με έντονη κλίση και θέα προς τη θάλασσα. Τα κτίρια αναπτύσσονται γραμμικά ακολουθώντας το αμφιθεατρικό του γηπέδου. Η διαμόρφωση του ανάγλυφου σε κτιριακό συγκρότημα είναι η βασική ιδέα για το σχεδιασμό του έργου.

eik-4

eik-5

eik-6

Στόχος είναι η συρραφή της δομής του κτιρίου με την τοπογραφία του γηπέδου, καταργώντας τα μεταξύ τους όρια και δίνοντας ένα ενιαίο οπτικό αποτέλεσμα, μια νέα τοπογραφία. Οι ισοϋψείς ανά 4μ μετατρέπονται σε κτίριο με φυτεμένο δώμα, πισίνες, βεράντες και διαμερίσματα σε πέντε διαφορετικά επίπεδα.

eik-7

eik-8

Τα δώματα των κτιρίων αξιοποιούνται για τη διαμόρφωση των υπαίθριων χώρων των διαμερισμάτων που βρίσκονται στην εκάστοτε παραπάνω στάθμη. Όλα τα δωμάτια έχουν θέα προς τη θάλασσα και πρόσβαση στη γραμμική πισίνα. Η πρόσβαση γίνεται από την μεριά του βουνού. Τέλος, η ιδιωτικότητα εξασφαλίζεται με την κλιμακωτή οπισθοχώρηση των διαμερισμάτων προσαρμοζόμενα παράλληλα στο έδαφος, τη θέα και τη χρήση διαχωριστικών.

Θέση: Σκιάθος, Τύπος έργου: Ξενοδοχείο, Αρχιτεκτονική Ομάδα: HHH Architects, Εμβαδόν: 1800m², Ημερομηνία: 2014-2015.

Πηγή: HHH Architects