Η αμερικανική ομάδα δημιούργησε το έργο με τίτλο Bayside, έχοντας στο νου την γρήγορα αναπτυσσόμενη περιοχή στα περίχωρα της λίμνης. Η μορφή σε σχήμα L των στοιβαγμένων κύβων έχει σχεδιαστεί ώστε να ανασηκώνει, να περιστρέφει και να δίνει κλίση στα διαμερίσματα ως ανταπόκριση στην τροχιά του ήλιου. Το συζευκτικό εφέ αυτού του εντυπωσιακού design δημιουργήθηκε με την χρήση ενός αρθρωτού συστήματος και προσφέρει πολλους εξωτερικούς χώρους και υπέροχη θέα. Το αποτέλεσμα είναι 163 από τις 228 μονάδες να διαθέτουν θέα προς την λίμνη και 221 να διαθέτουν ταράτσα. Το φυσικό φως αποτελεί προφανή παράγοντα βελτίωσης της ποιότητας ζωής και το οικιστικό project του Bayside φροντίζει να το εκμεταλλευθεί στο έπακρον.

«Το Νεοϋορκέζικο αρχιτεκτονικό γραφείο ODA παρουσίασε ένα νέο οικιστικό project με ονομασία Bayside, μία πρόταση για την ραγδαία αναπτυσσόμενη περιοχή της λίμνης στο Τορόντο».

«Η μορφή σε σχήμα L των στοιβαγμένων κύβων έχει σχεδιαστεί ώστε να ανασηκώνει, να περιστρέφει και να δίνει κλίση στα διαμερίσματα ως ανταπόκριση στην τροχιά του ήλιου».

«Ηγούμεθα μιας ήσυχης αλλά ανένδοτης επανάστασης ώστε να αντικατασταθεί το δόγμα της παραιτημένης και συμβιβασμένης αστικής ζωής με μία άλλη που εμπλουτίζει τον βίο μας»
δηλώνει ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της ODA New York, ο Eran Chen.

«Έχουμε την δυνατότητα και οφείλουμε να επαναπροσεγγίσουμε την εξάρτηση μας από την έννοια του μεγάλου κουτιού, και αντίθετα με αυτήν να σχεδιάσουμε διαπερατά κτήρια κατοικιών που να μοιάζουν περισσότερο με αυτόνομες ιδιωτικές κατοικίες. Η αποκατάσταση της σχέσης μας με την φύση εντός των πλέον ιδιωτικών μας χώρων είναι κρισιμο στοιοχείο για την διατήρηση τόσο της σωματικής όσο και της ψυχολογικής μας ευημερίας».

Πέρα από το κομμάτι των κατοικιών, το κτίριο διαθέτει μια μεγάλη κοινόχρηστη ταράτσα και πισίνα που βλέπει στην λίμνη. Οι γυάλινοι τοίχοι της ανοίγουν πλήρως, ενώνοντας το εσωτερικό με τον εξωτερικό χώρο. Το συγκρότημα διαθέτει επίσης βρεφονηπιακό σταθμό και 950 τ.μ. εμπορικών καταστημάτων στο ισόγειο. Προς το παρόν το project αποτελεί πρόταση και δεν είναι σε φάση υλοποίησης.

εικόνα 1

«Το κτίριο διαθέτει μια μεγάλη κοινόχρηστη ταράτσα και πισίνα που βλέπει στην λίμνη. Οι γυάλινοι τοίχοι της ανοίγουν πλήρως, ενώνοντας το εσωτερικό με τον εξωτερικό χώρο».

«Το συζευκτικό εφέ αυτού του εντυπωσιακού design δημιουργήθηκε με την χρήση ενός αρθρωτού συστήματος και προσφέρει πολλους εξωτερικούς χώρους και υπέροχη θέα».