kostal

Εγκρίθηκε, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου, η προγραμματική σύμβαση για την ανάπλαση του πάρκου Ενόπλων Δυνάμεων στον Ταύρο, προϋπολογισμού 800.000 ευρώ, με πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

Το πάρκο, το οποίο καταλαμβάνει έκταση πενήντα τριών (53) στρεμμάτων, αλλάζει μορφή και αναβαθμίζεται ως ένας σημαντικός πνεύμονας πρασίνου όχι μόνο για την περιοχή του Ταύρου και συνολικά του Δήμου, αλλά και για ολόκληρη την Αττική, διατηρώντας και προάγοντας τα φυσικά του στοιχεία, ενώ παράλληλα δημιουργούνται ήπιες χρήσεις χώρων αναψυχής, πολιτισμού και αθλητισμού για καθημερινή χρήση, που θα μπορεί να φιλοξενεί εκατοντάδες δημότες αλλά και πολίτες από όλο το λεκανοπέδιο.
Οι εργασίες που προβλέπονται  μεταξύ άλλων είναι:
  • Αντικατάσταση κιγκλιδωμάτων και τοποθέτηση νέας μεταλλικής περίφραξης επί του υφιστάμενου τοιχίου από μπετό επί της οδού Κωνσταντινουπόλεως.
  • Διάστρωση της επιφάνειας επέμβασης με κηπιαίο χώμα, σημειακές εκσκαφές – διαμορφώσεις όπου χρειάζεται, προκειμένου να επιτευχθούν οι επιθυμητές στάθμες της τελικής επιφάνειας.
  • Χάραξη των χώρων του πάρκου, μονοπατιών, παρτεριών, με ηλεκτρονικά τοπογραφικά όργανα προς εφαρμογή της αρχιτεκτονικής μελέτης.
  • Υπογειοποίηση του υφιστάμενου δικτύου ηλεκτροφωτισμού.
  • Κατασκευή νέου υπόγειου δικτύου ηλεκτροφωτισμού του πάρκου, κατ’ επέκταση του υπάρχοντος.
  • Διαμόρφωση των χώρων των μονοπατιών με την τοποθέτηση των κρασπέδων εγκιβωτισμού.
  • Διαμόρφωση της υποδομής των χώρων και των μονοπατιών με τη διάστρωση του ασυμπίεστου υλικού όπου απαιτείται και σε συνέχεια των κατασκευαστικών λεπτομερειών και των σχεδίων της αρχιτεκτονικής μελέτης.
  • Χάραξη του εσωτερικού χώρου της παιδικής χαράς.
  • Κατασκευή ελαστικών δαπέδων ασφαλείας στο χώρο της παιδικής χαράς.
  • Τοποθέτηση πέργκολας και τριών διαφορετικών τύπων καθιστικών.
  • Ενίσχυση του υπάρχοντος φωτισμού και τοποθέτηση φωτιστικών ιστών ύψους 3 μέτρων.
  • Διάστρωση των τελικών επιφανειών των χώρων του Πάρκου και των μονοπατιών με πορώδεις μαλακές επιφάνειες από πατημένο επεξεργασμένο χώμα τύπου «κουρασάνι», σύμφωνα με τα σχέδια της μελέτης.
  • Διάστρωση των τελικών επιφανειών των χώρων του Πάρκου με βότσαλο και χαλίκι, γαρμπίλι, σύμφωνα με τα σχέδια της μελέτης.
  • Τοποθέτηση σύγχρονων οργάνων στο χώρο της παιδικής χαράς σε συνέχεια τη μελέτης.
  • Διαμόρφωση των παρτεριών φύτευσης και κατασκευή ξύλινων κρασπέδων.
  • Τοποθέτηση μεταλλικών ταμπελών περιήγησης και ξενάγησης στο χώρο.